Framtidens mat – vad kan hålla oss inom planetens gränser? 6 juli

Framtidens nya meny – vad kan vi äta inom gränserna för vår planet? Odlat kött, insekter, alger eller kanske näringspellets? En vegetarisk våg sveper över världen och allt fler väljer bort kött, fågel och fisk – men inte konsekvent. De gröna periodarna har många namn: flexitarian, klimatarian, halvvego, fegvego och fuskvego, för att nämna några.

Men vilken mat kan vi äta om världen ska klara 1,5°-gradersmålet utan att samtidigt utarma den biologiska mångfalden? Dessutom ska maten räcka till både 7, 9 och 11 miljarder människor. Och därtill vara hälsosam och god!

Vi bjuder in till en Planetsalong med ett par experter som inledare och där publiken är med och konfronterar en av våra viktigaste frågor – framtidens gastronomi inom planetens gränser. Samtalet förs över en lunch tillagad av Risenta och leds av vår salongsmadam Ellinor Eke, U&We.

Anna Richert, handläggare & expert i matfrågor på WWF är en av inledarna och har bland annat varit med och tagit fram Köttguiden. Planetsalongen är som vanligt igång via twitter @planetsalong och @uandwe.

Undrar du vad en Planetsalong är? Titta på vår ”dogma”-sädning från Almedalen 2012 med bland annat Per Bolund, MP.

Varmt välkomna!

Mer information om eventet hittar du i Almedalsguiden!


Anmäl dig via formuläret:

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt meddelande (frivilligt)