Blogg ...Sveriges grisar b...

Det är jättekul att efterfrågan på ekologiskt griskött ökar, något som inte hänt på tio år. Det går att läsa om i Dagens Nyheter idag. Det är vi, ni och vi konsumenter som efterfrågar KRAV-märkt griskött, något som ligger i linje med den hälsotrend vi sett under flera år. Hälsa kopplat till dig själv, djuren och planeten. KRAV-grisar får böka i jorden, något som ger dem sysselsättning och gör att det minskar risken att de biter av varandras knorrar. (Reds. anmärkning: Korrigering i text efter kommentar på LinkedIn att ekogrisar inte är garanterade att få böka i jord, medan KRAV-grisar har den rätten. Ekogrisar har rätt att gå ut, men det räcker med betongplatta.) Det gör att bönderna slipper kupera deras knorrar något som orsakar livslång smärta.

Min kollega Jens har tidigare uppmärksammat att Sigtuna kommun fått rätt att ställa krav på djuromsorg. Superglada grisar, ger godare kött och rikare bönder. Det är så mycket ”win” så jag vet inte hur många jag ska skriva.

 

 

 

 

 

 

Senaste Inläggen

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.