Blogg Min praktik som hål...

Vägen till U&We

Jag heter Samir och läser till Hållbarhetsspecialist, en Yh-utbildning vid Stockholms Internationella Handelsskola. Nu är jag här på U&We och gör min praktik fram till sommaren.

Framförallt så ska det bli spännande att få vara på en plats där jag får använda de kunskaper jag fått under min utbildning i ett ”verkligt sammanhang” samt att arbeta med hållbarhet på många fronter.

Just att få praktisera i en verksamhet där hållbara processer inte bara omfattar klimatavtryck utan även inkluderar sociala och finansiella värden. Det breda perspektivet, kommer väl till pass, eftersom mitt examensarbete kommer att behandla hur man som en hållbarhetsaktör kan anpassa och vidareutveckla sitt/sina erbjudanden till små och medelstora företag.

 Ett annat stort plus är all samlad kompetens som finns hos alla konsulter på U&We inom en mängd olika områden. Den resursen kommer att förbättra mina kunskaper avsevärt vad det gäller klimatberäkningar, LCA-analyser, samt hur man arbetar med olika direktiv som SBTi och CSRD.

Min bakgrund

Större delen av mitt liv har jag tillbringat i Uppsala. Mycket därför att jag tycker att det är en bra mix av stad och landsbygd. Det är så härligt att ha skog och vatten nära till hands. Som person är jag väldigt nyfiken av mig och blir väldigt lätt inspirerad, särskilt av olika resmål, vilket också har präglat mitt breda mat-och film/musikintresse.

Entreprenörskap är något jag verkligen brinner för. Därför är det särskilt intressant att göra min praktik hos U&We där man arbetar med ett sådant brett spann av kunder och samarbetspartners. Själv har jag erfarenheter av att verka inom alltifrån mindre familjeägda företag till större verksamheter såsom SAS. De erfarenheterna har lett till att jag är väldigt fascinerad av organisationsstyrning. Därför kommer det att bli lärorikt att få vara delaktig i platt organisation, där man uppmuntrar till gemensamt beslutsfattande.

Vi syns,

Samir

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.