U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vårt arbetssätt
    • Vår historia
    • Samarbeten och nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
    • För studenter
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Event
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
  • pt-pt
    • pt-ptEngelska
    • svSvenska
    • pt-ptSpanska
MENY
AktuelltBlogg
Alla författare Alla kategorier
Amanda MöttönenAnna LarssonAnna JonssonAnnie MånssonCecilia NäsmanEllinor EkeGästbloggareHåkan EmilssonJens JohanssonJohan SolbergKatrin DahlgrenMalin PumplunMaria SilvaPeter Wrenfeltuawadmin
VISA ALLA KATEGORIER Livsmedel CirkulärtFöretagGlobaltKlimatKommunikationMiljöResiliensSocialTeknikTraincationU and we
17 september 2021

Vad har knäckebröd för klimatpåverkan?

Leksands Knäckebröd redovisar nu klimatavtryck från fält till knäckebröd direkt på paketen – U&We har gjort den bakomliggande produktanalysen. U&We har lång erfarenhet av att hjälpa företag att ta ett krafttag om hållbarhetsfrågorna genom att ge dem kunskap om verksamhetens påverkan...
HållbarhetJordbrukKlimatLivsmedelNyheter
11 maj 2020

Hållbara Restauranger ställer inte heller in utan om…

Att jobba med restaurang- och besöksnäringen är en utmaning i Corona-tider när stora delar av intäkterna försvunnit, personal varslats, fått sluta helt eller är korttidspermitterade. Inom nätverket har vi därför försökt att ställa om genom att köra digitala nätverksträffar, istället...
FöretagJordbrukLivsmedel
18 december 2019

Dags för julskinka?

Såhär års har vi haft som tradition att slakta julgrisen och använda det mesta på julbordet. Traditionerna är under omvandling och vegetariska alternativ blir allt vanligare på julbordet. Gott, nyttigt och mindre miljö- och klimatpåverkan. Julskinkan finns nog trots allt på de flesta julbord. Kanske vill vi glömma att innan julskinkan fanns en gris - gott så. Men kanske det ändå skaver lite därbak i huvudet. Hur lever grisen och hur dör den. När det gäller dess leverne så är det bästa att köpa KRAV-märkt. Det är mycket stor skillnad på hur dessa djur har det. Läs gärna mer på KRAV sida. När det gäller hur de dör så är det lite...
HållbarhetLivsmedelSocial
09 december 2019

Lucka #9. Hej tomten, här kommer min önskelista.

För några veckor sedan var jag på en livsmedelskonferens för hållbar matkonsumtion. Svenskars köttkonsumtion diskuterades och hur den ser ut kan ni läsa mer om här. Något jag lärde mig är att vi i Sverige äter alldeles för lite fullkorn, nötter och frön. Dessutom är det endast 2 av 10 vuxna som får i sig tillräckligt med frukt och grönt under en dag. För barn och ungdomar ligger siffran på 1 av 10.  Min första önskan är därför mer fullkorn, nötter, frön, frukt och grönt! Om vi fyller på våra tallrikar med det så blir det dessutom automatiskt mindre plats till sådant som vi bör skära ner på - exempelvis kött. Känner...
KlimatLivsmedel
Köttstatistik
03 december 2019

Köttkonsumtion i ett historiskt perspektiv

I förra veckan genomfördes en konferens om Hållbar konsumtion av mat av Konsumentverket & Livsmedelsverket. Åsa Lannhard Öberg på Jordbruksverket hade grävt djupt i statistiken och visade köttförbrukningens toppar och dalar sedan 1940-talet, då köttet gått från en lyx till...
HållbarhetJordbrukLivsmedel
16 juni 2019

Hur ser svenskarnas matvanor ut 2019?

I fredags publicerade Food & Friends den årliga ”Matrapporten”, en undersökning om mattrender och svenskarnas matvanor.   Biffen tappar position, men köttfärssåsen är en fortsatt favorit Det är spännande att se hur våra matvanor snabbt går mot mer grönt och vegetariskt. I förra årets undersökning angav 43 procent att de åt vegetariskt en gång i veckan, i år är siffran 57 procent.  För första gången har biffen tappat förstaplaceringen som svenskarnas helgmat, men köttfärssås och spagetti är fortfarande svenskarnas favoriträtt. Jag är inte förvånad. Det står på min 15 månader gamla dotters topplista och själv har jag ätit det till både middag och matlåda den här veckan.  Men ”köttfärssåsen” behöver inte nödvändigtvis vara gjord på...
JordbrukKlimatLivsmedelNyheter
05 april 2019

En stressad köttindustri? Förslag: förbud av "sojakorv"

Jag kunde inte låta bli att både bli full i skratt och smått irriterad när jag läste om att EU:s jordbruksutskott i veckan röstade igenom ett förslag om att förbjuda namn på växtbaserade produkter som traditionellt förknippas med kött. Det...
KlimatLivsmedel
VISA FLER
VISA FLER  
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vårt arbetssätt
    • Vår historia
    • Samarbeten och nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
    • För studenter
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Event
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt

www.uandwe.se Hållbarhetsbyrån som hjälper företag att förstå, hämta kraft från och navigera bland hållbarhetsfrågorna med syfte att skapa hållbara och lönsamma affärer.

© U&We
Catalyst for Good Business
+46 8 34 65 65
hej@uandwe.se
  • pt-pt
    • svSvenska
    • esEspañol
    • enEnglish
U&We
  • Om oss
    • Vårt arbetssätt
    • Våra värderingar
    • Vår historia
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Samarbeten och nätverk
    • Vår vision
    • För studenter
    • Integritetspolicy (GDPR)
                  • Tjänster
                    • Analys
                      • Hållbarhetsanalys
                      • Klimatanalys
                      • Väsentlighetsbedömning
                    • Strategi & förändring
                      • Vision & handling
                      • Mål & handlingsplaner
                      • Hållbarhetsdriven affärsutveckling
                    • Rapportering
                      • Digitala plattformar & verktyg
                      • Hållbarhetsredovisning
                      • Övrig hållbarhets-rapportering
                    • Kunskap
                      • Coachning & rådgivning
                      • Utbildningar & workshops
                  • Kunder
                  • Aktuellt
                  • Kontakt
                  U&We använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen.
                  Stäng